DJP

(ID szám: 254)

A könyvtárunkban 2004. július 2-től folyamatosan működő eMagyarország, 2018-tól Digitális Jólét Program Pont Lőrinci városának máig népszerű közösségi internet-hozzáférési helye.
A kihasznált pályázati lehetőségeknek köszönhetően jelenleg egy asztali számítógép, három notebook, nyomtatási lehetőség, okos eszközök, beeltéri és kültéri ingyenes WIFI-szolgáltatás áll könyvtárhasználóink rendelkezésére.

DJP Pontunk nyitvatartási ideje:

hétfő:           9.00 – 18.00
kedd:         13.00 – 18.00
szerda:        9.00 – 18.00
csütörtök:    szünnap
péntek:        9.00 – 18.00
szombat:     8.00 – 12.00 (páratlan hetek)

Végzett DJP mentor: Oldal Hajnalka (ID: 329)

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 37/388-868

A kezdetektől igyekeztünk látogatóinkat az általuk keresett információig eljuttatni, a keresésben őket segíteni, a felmerülő technikai és alkalmazási problémáikat megoldani. Az alapvető dolgokon (böngészés, keresés, levelezés stb.) túl az elektronikus ügyintézésekben (Kormányzati Portál, NAV, bankok, biztosítások, céginformációk, oktatás, közszolgáltatók, stb.) is segítettünk. Már jó ideje a közhasznú, helyi, helyismereti és könyvtári információszolgáltatásunk nélkülözhetetlen eszköze az internet. Minden hozzánk fordulónak igyekszünk a digitális írástudását egyénileg fejleszteni a probléma, a feladat közös megoldásával.

Hordozható eszközzel érkező látogatóink számára kábeles vagy WIFI-s csatlakozási lehetőséget biztosítunk.


 NAVA

NAVA-pont

2006. júliusától könyvtárunkban NAVA-pont is működik. Mi is ez pontosan?

Európában egyre több helyen hoznak létre műsorszolgáltatói kötelespéldány archívumokat. A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum. Gyűjtőkörébe tartoznak az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású műsorai, de tartalmazza a Magyar Nemzeti Filmarchívum, a Mediawawe archívumát, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem 1955-1976 között készült vizsgafilmjeit. A NAVA olyan az elektronikus műsorok számára, mint az Országos Széchenyi Könyvtár a nyomtatott kiadványok, vagy a Magyar Nemzeti Filmarchívum a magyar filmek számára. Katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban a médiatartalom megtekintésére csak a zárt hálózatot alkotó NAVA-pontokban van lehetőség.

NAVA-pontunk nyitvatartási rendje:

hétfő:          9.00 – 18.00
kedd:        13.00 – 18.00
szerda:       9.00 – 18.00
csütörtök:   szünnap
péntek:       9.00 – 18.00
szombat:    8.00 – 12.00 (páratlan hetek)

 Böngésszen Ön is a NAVA on-line katalógusában!